Khidhir dot Com

Sim Kad Rakyat 1 Malaysia SR1M


1,112 makhluk telah membaca artikel ini

 

SR1M

Sim Kad Rakyat 1 Malaysia atau nama pendeknya SR1M adalah salah satu projek kerajaan yang mana saya percaya bertujuan untuk membantu rakyat malaysia. Bagus atau tidak, murah atau mahal, itu pada saya bergantung kepada citarasa masing-masing. Ada orang minat call, ada orang minat sms, ada orang suka internet. Jadi bergantung kepada keperluan dan gaya hidup kita sendiri, anggaplah sim kad rakyat 1 malaysia SR1M ini sebagai satu alternatif dalam membuat pilihan telco atau service provider yang anda ingin langgan. 

Maka entri ini bukan nak cerita kenapa kerajaan buat sim kad SR1M ini atau mengkritik mana-mana pihak tetapi adalah untuk memaparkan apa yang ditawarkan oleh Sim Kad Rakyat 1 Malaysia atau SR1M ini.

 

Antara Kebaikan SR1M atau Ciri-Ciri SR1M

  • Kos panggilan Suara dan SMS pada kadar rata atau FLAT RATE ke rangkaian telco Lain
  • Kos panggilan suara 8 sen/30 sec block
  • SMS 8 Sen/SMS
  • DATA 5sen/1000kb 1MB – Pay Per Use (PPU)
  • Plan Internet yang berpatutan
  • Nilai Topup PERCUMA sedia ada RM3.00 setelah Sim Kad diaktifkan
  • Pengaktifan Sim Kad yang singkat. Biasanya on the spot.
  • Tidak terikat dgn perjanjian atau KONTRAK. Boleh terminate bila-bila masa. Tak suka buang je dalam tong sampah.
  • Menggunakan rangkaian UMobile

Sebelum ini SR1M menggunakan Clixster. Tapi dah bertukar kepada UMobile

 

SR1M New Plan

 

Kadar Panggilan. SMS, Data dan IDD SR1M

kadar sr1m

 

8 sen per blok panggilan

8 sen per sms

5 sen per mb data

50 sen seminit panggilan IDD

 

Detail Plan SR1M

 

Plan Lama

 

RM4.90

  • 100MB
  • 7 days

 

RM 17- 500 MB (first subscription)

  • 700MB (second subscription onward)
  • 30 days

 

RM 27-700MB (first subscription)

  • 1GB (second subscription onward)
  • Free 27 minutes talktime
  • Free 27 sms

 

RM 47- 1.5 GB (first subcription)

  • 1.7 GB (second subcription onward)
  • Free 47 minute talktime
  • Free 47 sms

 

Plan Terbaru !!!

SR1M Data Plan

RM4.90
100MB
Weekly (7 days)

RM17
500 MB (first subscription)
1GB (second subscription onward)
30 days

RM27
700MB (first subscription)
1.5GB (second subscription onward)
Free 27 minutes talktime
Free 27 sms

RM47
1.5GB (first subcription)
3GB (second subcription onward)
Free 47 minute talktime
Free 47 sms

 

Tempoh Luput SR1M 

 

Tempoh Luput SR1M

RM 5 = 5 Hari

RM10 = 10 Hari

RM30 = 30 Hari

RM50 = 50 Hari

 

Menu Kod USSD SR1M

Pertanyaan Baki  *126#

Menu Pengguna *129#

 

Keburukan Sim Kad Rakyat 1 Malaysia

Buruk mana boleh cerita. Tak baik la cerita keburukan orang. Aha. Korang cuba la sendiri.

 

Cara Nak Dapatkan atau Beli Sim Kad Rakyat 1 Malaysia

Berminat? Anda bertuah sebab saya boleh jual SR1M kepada anda. Aha. Gila ayat promo.

Whatsapp : 01140484400 

Whatsapp ye. Jangan nak ngada nak call / sms bagai. aha. 24 jam sehari / 7 hari seminggu. Whatsapp la bila-bila pun.

Kalau dekat kita boleh COD, kalau jauh kita kasi Delivery.

 

 

SR1M

 

Nak Pilih Nombor Boleh Tak?

Korang ni dari dulu saya memang dah syak ada je yang nak demand bukan-bukan. Ni list sikit nombor kita tunjuk. Siapa cepat dia dapat

601134432923
601134432890
601134427434
601134427424
601134427419
601134427415
601134427410
601134427395
601134427329
601134427315
601134427311
601134427306
601134427301
601134427269
601134427211
601134427205
601134427201
601134427196
601134427191
601134427186
601134427182
601134427174
601134427079
601134427074
601134427069

 

Nak topup SR1M?

Boleh. Whatsapp : 01140484400 

Topup tanpa GST

 

Nak tahu bagus tak bagus, internet laju tak laju, cuba sendiri baru tau kehebatannya. Aha.

Author:

Jika anda ingin dapatkan update artikel baru terus ke email anda, sila letakkan email anda di bawah. Serius, Free je.

5 Responses to “Sim Kad Rakyat 1 Malaysia SR1M”

  1. Ax says:

    best jugak sr1m ni

  2. shu says:

    Nak tanye,, saya dah beli dah sr1m nie..tapi tak boleh nak guna pulak internet dia.. Camne nak setting eh? Saya guna sony experia.

    • Khidhir says:

      spatutnya auto je. cuba check apn. buang yg x berkaitan. tp kalau maksud shu nak subscribe plan, *129#

  3. shamsudin bin abd rahman says:

    Saya nak tanya sikit, saya sekarang telah menjadi reseller, boleh tak daftar lagi ke reseller lain untuk mendapatkan top up reload berapa patut saya kena bayar (minimum)?, Nombor telefon saya 0176405429

    • Khidhir says:

      kalau nak tukar dealer, kena register baru semula. bayaran atas budi bicara dealer tu. default macam awk register jd reseller dulu

Tinggalkan Komen Anda

CommentLuv badge

Khidhir, Admin at Khidhir dot Com.
Sim Kad Rakyat 1 Malaysia SR1M 10 out of 10 based on 78 ratings. 8 user reviews.